Cselekvésre buzdító felhívást
fotoapelhongrois1.jpg

Mindannyian együtt, méltóságban  .............. Cselekvésre buzdító felhívást

Az ATD – Negyedik Világ Nemzetközi Mozgalom és az Október 17-ért Nemzetközi Bizottság felhívja Önt, hogy csatlakozzon hozzánk, és támogassa az alábbi, cselekvésre buzdító felhívást :

Egy olyan, korábban nem tapasztalt kihívásokkal teli időszakban, amely közös cselekvést követel meg, nem szabad elfogadnunk az emberi képességek olyan eltékozlását, amelyet a szegénység jelent.

A szegénység az erőszak egyik formája. A szegénység előítéletekhez és megaláztatásokhoz vezet, és elhallgattatja az embereket. A szegénység életeket tesz tönkre, valamint az egyik legfőbb akadálya annak, hogy egy fenntartható és békével teli világot hozzunk létre.

Azonban a szegénység nem szükségszerű! Akárcsak a rabszolgaság vagy a hátrányos megkülönböztetés, a szegénység is leküzdhető! Mert amióta csak jelen van a szegénység, azok, akik szenvednek tőle, igyekeznek ellenállni igazságtalanságának. A világnak szüksége van az ő tudásukra és intelligenciájukra, hogy szembe tudjon nézni napjaink kihívásaival.

Eljött az idő, hogy egy olyan világot építsünk, amelyben senki sem marad az út szélén. Ha tanulunk a szegénységben élőktől, végre felszabadíthatjuk magunkat az alól a kirekesztés és elnyomás alól, amely túl régóta meghatározza az emberi kapcsolatokat.

1987. október 17-e, a szegénység elleni küzdelem első világnapja óta az élet minden területéről érkező emberek sokasága és számtalan szervezet válaszolt már az ATD – Negyedik Világ mozgalom alapítója, Joseph Wresinski atya erőteljes, cselekvésre buzdító alábbi felhívására :

DBárhol férfiak és nők arra vannak ítéltetve, hogy szegénységben éljenek, az emberi jogok sérülnek. Szent kötelességünk, hogy összegyűljünk e jogok tiszteletben tartása érdekében.

E felhívás egy olyan, erőszakmentes válasz a szegénység jelentette erőszakra, amely már számtalan szegénységben élő embernek adott erőt arra, hogy fölemelje a szavát, másokkal együtt cselekedjék és meghallgatást nyerjen.

A világ minden táján évről évre egyre több, az élet különféle területeiről érkezett ember gyűlik össze azért, hogy visszautasítsa a szegénységet, kezdeményezések útjára indítása és az emberi jogok tiszteletben tartása iránti erőteljes fellépés által, valamint szervezetek és intézmények cselekvésre való buzdítása révén. Mindezek az erőfeszítések újra és újra tanúbizonyságot tesznek arról, hogy ha együtt munkálkodunk, akkor leküzdhetjük a kirekesztést és a szegénységet.

Együtt lehetővé válik egy olyan világ felépítése, ahol békében, szegénység és félelem nélkül élhetünk, és ahol minden emberi lény kibontakoztathatja a képességeit.

Ezennel úgy döntök, hogy tenni fogok egy szegénység nélküli világ megvalósulásáért.

(cliquez sur l'image pour signer l'Appel sur le site: stoppauvrete.org )

Leer también