Apel la acțiune
fotoapelroumain1.jpg

Toți în comuniune și demnitate .............. Apel la acțiune

Mișcarea Internațională ATD Fourth World și Comitetul Internațional pentru 17 octombrie vă invită să vi ne alăturați și să vă manifestați sprijinul pentru acest apel la acțiune :

Într-un moment de provocări fără precedent, care necesită o acțiune colectivă, nu putem accepta risipa de potențial uman, pe care o reprezintă sărăcia.

Sărăcia este o formă de violență. Ea duce la prejudecăți și umilire, și reduce oamenii la tăcere. Ea distruge vieți și reprezintă un obstacol major în calea formării unei lumi durabile și pașnice.

Dar sărăcia nu este inevitabilă. La fel ca sclavia sau discriminarea, aceasta poate fi depășită. De când a existat sărăcia, cei care suferă de pe urma ei au rezistat nedreptății inerente ei. Lumea are nevoie de cunoștințele și inteligența acestora, în scopul de a face față provocărilor actuale.

A sosit momentul de a construi o lume în care nimeni nu este lăsat în urmă. Învățând de la cei care trăiesc în sărăcie, ne putem elibera în cele din urmă de excluderea și dominația care au marcat relațiile umane de prea mult timp.

Începând cu 17 octombrie 1987, prima Zi mondială pentru eliminarea sărăciei, persoane din toate mediile și nenumărate organizații au răspuns la fermul apel la acțiune lansat de Joseph Wresinski, fondatorul ATD Fourth World:

Drepturile omului sunt violate în orice loc în care oamenii sunt condamnaţi sǎ trǎiascǎ în mizerie.
A fi uniţi pentru a le face sǎ fie respectate este datoria noastră sfântǎ.

Acest apel este un răspuns nonviolent la violența sărăciei, care a făcut posibil ca nenumărate persoane care trăiesc în sărăcie să se exprime, să acționeze cot la cot cu alte persoane, și să se facă ascultate.

În fiecare an, în întreaga lume, tot mai mulți oameni din diferite medii au colaborat pentru a respinge sărăcia prin luarea de inițiative, prin promovarea drepturilor omului și prin îndemnuri insistente la adresa unor organizații și instituții, pentru ca acestea să ia măsuri. De nenumărate ori, toate aceste eforturi au dovedit că, atunci când lucrăm împreună, putem depăși excluziunea și sărăcia.

Laolaltă, devine posibil să se construiască o lume în care să trăim în pace, fără sărăcie sau frică, și în care fiecare ființă umană poate atinge pe deplin potențialul său.

Aleg să acționez pentru o lume fără sărăcie.

(cliquez sur l'image pour signer l'Appel sur le site: stoppauvrete.org )

Leer también